Η επιθετική πλευρά του Android!

Το Kali Linux αποτελεί την αγαπημένη πλατφόρμα όλων όσοι ασχολούνται με το penetration testing. Τι θα λέγατε αν μπορούσατε από αύριο να το κουβαλάτε στην τσέπη σας; Πριν αρχίσετε να χασκογελάτε σατανικά, πρέπει να σας πούμε ότι δεν τρέχει σε όλες τις συσκευές Android. Ωστόσο, αν έχετε συσκευή Nexus ή αν είσαστε αρκετά φιλόδοξοι κι επίμονοι, ενδέχεται να είσαστε από τους τυχερούς 😀

Kali Nethunter thumb

Δεν ξέρουμε αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά η εταιρεία Offensive Security μάς απασχολεί σχεδόν σε κάθε τεύχος του deltaHacker. Πρόκειται για την εταιρεία που ανέπτυξε αρχικά τη διανομή Backtrack Linux κι αργότερα τον πολύ πετυχημένο διάδοχό, το Kali Linux. Οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία δεν περιορίζονται στην ανάπτυξη και συντήρηση μιας διανομής Linux. Η Offensive Security παρέχει μαθήματα στον τομέα του penetration testing, συμμετέχει στην ανάπτυξη του Metasploit, ενώ διατηρεί την ιστοσελίδα Exploit Database. Σε γενικές γραμμές αποτελεί ένα δραστήριο παίκτη στο χώρο της δικτυακής ασφάλειας, ο οποίος όμως μέχρι πρότινος παρουσίαζε μια σημαντική έλλειψη: Δεν είχε να προτείνει τίποτα για τις αγαπημένες μας φορητές συσκευές, που στηρίζονται στο Android. Έτσι, στηριζόμασταν σε εφαρμογές όπως το zAnti 2, το dSploit κ.ά. Όλα αυτά άλλαξαν άρδην, όταν η Offensive Security παρουσίασε το Kali Linux NetHunter! Μη νομίζετε ότι πρόκειται για μία ακόμα εφαρμογή. Το Kali Linux NetHunter αποτελεί μια τροποποιημένη εκδοχή του Android (custom ROM), η οποία περιέχει πληθώρα εργαλείων και scripts για εργασίες όπως το ασύρματο packet injection, η δημιουργία κακόβουλων Access Points, οι επιθέσεις HID μέσω της ευπάθειας BadUSB και πολλές άλλες. Το μόνο κακό σε αυτή την ιστορία σχετίζεται με τις υποστηριζόμενες συσκευές. Όπως αντιλαμβάνεστε, εφόσον το NetHunter αποτελεί μια custom ROM δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε smartphone/tablet και οι συσκευές που επιτρέπουν κάτι τέτοιο είναι λίγες. Ο προσαρμοσμένος πυρήνας στον οποίο στηρίζεται το NetHunter μπορεί να τρέξει μόνο σε ορισμένες συσκευές Nexus της Google. Συγκεκριμένα, υποστηρίζονται τα μοντέλα των σειρών Nexus 5, Nexus 7 και Nexus 10, καθώς και κάποια ακόμα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο (Nexus 4, Oneplus One). Ευελπιστούμε τουλάχιστον ότι στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσουν εκδοχές του NetHunter που θα τρέχουν και στις νεότερες συσκευές Nexus.

Read the whole article at deltaHacker 039 (December 2014 issue).

deltaHacker magazine is completely digital (PDF format). Learn about the extraordinary prices of the subscrition packs, and purchase now  from the relevant form.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.