Πως να παίξεται και να εγκαταστήσετε αντίγραφα ασφαλείας(του PS3) με το Kmeaw CFW χωρίς το φόβο για brickαρισμα.

Προειδοποίηση: Μήν κανετε update σε έκδοση λογισμικού(firmware) μεγαλήτερη της 3.55 γιατι προς το παρών ο μόνος τρόπος σπασίματος του PS3 ειναι στην έκδοση 3.55 και οι νεότερες εκδόσεις εχουν φτιαχτει απο την Sony.Σε αυτή την εκδοση δεν θα μπορείτε να παίξετε ή να μπείτε στο PSN μπορείτε ομως να χρησιμοποιησετε μια εναλακτική λυση που ονομάζετε XLink-Kai.

Με τις τελευταίες εξελίξεις στη σκηνή του “PS3 Hacking” βλεπουμε οτι επιτέλους ειναι δυνατό να παιξουμε τα αντίγραφα των παιχνιδιών μας χωρίς την χρήση καποιας προσθετης συσκευής την οποία θα πληρώσουμε και θα αποδιχθει άχρηστη μετά απο 1 μήνα(βλ. PSJailbreak Dongle, κ.α.).Κατ’αρχήν “CFW” θα πει Custom Firmware που ειναι μια τροποποίηση του νομιμου λογισμικού το οποίο δινει η Sony και το οποίο μας επιτρέπει την εγκατάσταση και χρήση Homebrew εφαρμογών(Homebrew είναι οι εφαρμογές που φτιάχνονται απο developers που δεν εχουν σχέση με την Sony Corp. και ειναι ανοικτου κώδικα).Στη παρούσα φάση υπάρχουν αρκετά CFW διαθέσημα στο διαδύκτιο απο διάφορους Hackers(Geohot,Wutangrza, Waninkoko κ.α) αλλα εμείς θα ασχοληθούμε με το Kmeaw CFW το οποίο είναι το ποιό σταθερό και με τα λιγοτερα bricks στο κόσμο του PS3.

Αυτο το tutorial λοιπόν θα σας διδάξει πως να εγκαταστήσετε το Kmeaw CFW,πως να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τους Backup Managers και να παίξετε τα αντίγραφα,των νόμιμα αγορασμένων,παιχνιδιών σας.Αυτός ο οδηγός δουλεύει για όλα τα CFW(με τα αντίστιχα αρχεία για το καθε ένα ομως).Αυτος ο οδηγός είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς ΚΑΙ ΜΟΝΟ…;)

Ας αρχίσουμε λοιπόν…

Βήμα 0

 • Κατεβάστε το γνήσιο PS3 Firmware 3.55 απο εδώ

Αναβαθμήστε το PS3 στη γνήσια έκδωση 3.55 που μόλις κατεβάσατε(ανεξαρτήτως του CFW του οποίου είστε)

Βήμα 1

Σε αυτό το βήμα θα κατασκευάσουμε το πατσαρισμένο CFW.Μπορείτε είτε να το φτιάξετε με αυτον τον οδηγό είτε να κατεβάσετε κατευθείαν το προ-πατσαρισμενο.Εγώ δεν θα ανεβάσω το προ-πατσαρισμένο .PUP αρχείο για νομικούς λόγους,αλλα είστε ελεύθεροι να το αναζητήσετε στο Google.Απλα να είστε σίγουροι για την πηγή απο την οποία το κατευάζετε και οτι αντιστιχούν τα MD5/SHA1.Εγω θα σας δείξω πως να φτιάξετε το δικό σας(Windows).

 • Κατεβάστε τα απαραίτητα αρχεία για το CFW απο εδώ
 • Κατεβάστε το γνήσιο PS3 Firmware 3.55 απο εδώ (οπως και στο βήμα 0)
 1. Αποσυμπιέστε το kmeaw_cfw_lv2.pkg.rar και τοποθετήστε στον καινούριο φάκελο το γνήσιο firmware (PS3UPDAT.PUP) 
 2. Ανοίξτε τη γραμή εντολών (Start > CMD)
 3. Πλοηγηθείτε στο φάκελο που δημιουργήσατε(πληκτρολογίστε cd C:/Users/{το ονομα του χρήστη}/{φακελος που αποσιμπιέσατε το kmeaw_cfw_lv2 folder} και πατήστε Enter)
 4. Αφου βρεθήτε εκεί,πληκτρολογήστε αφτό οπως ακριβός σας το δείχνω:                                                                                       bspatch PS3UPDAT.PUP PS3CFW.PUP patchfile
 5. Αφήστε το να τρέξει και να κάνει το πατσαρισμα,μετα θα πρεπει να βλέπετε ενα “PS3CFW.PUP” αρχείο στο φάκελο σας.
 6. Διαγράψτε το γνήσιο PS3UPDAT.pup και μετονομάστε το“PS3CFW.pup” σε PS3UPDAT.pup
 7. Δημιουργήσαμε λοιπόν το πατσαρισμένο CFW και είμαστε έτοιμοι να αναβαθμίσουμε.
 8. Πριν συνεχίσουμε ελενξτε τα MD5  τα οποία πρέπει να είναι τα εξής:

  Original FW PUP md5 before patching: ca595ad9f3af8f1491d9c9b6921a8c61
  Patched PUP md5 after patching:      2be5e87a22bf1e7f48e98fcabd38977b

Βήμα 2

Ωρα να εγγαταστήσουμε το καινούριο μας CFW.Αυτο το βήμα είναι πάνω κάτω το ίδιο για όλα τα CFW.Αντιγράψτε το καινούργιο αρχείο που δημιουργήσαμε και μετονομάσαμε PS3UPDAT.PUP σε μια εξωτερική μνήμη flash(flash drive) στο (/PS3/UPDATE/PS3UPDAT.PUP).Και τωρα αναβαθμήστε το PS3 Firmware κανόνικα μεσω του XBM.

Σημείωση:Αμα πάρετε ενα μύνημα σφάλματος το οποίο σας λέει οτι ειστε ήδη στη τελευτέα έκδοση λογισμικού και σας πετάει εξω,πρέπει να εγκαταστήσετε το CFW μέσω RECOVERY mode.Για να μπείτε σε Recovery mode θα σας στείλω σε εναν ξενόγλωσο οδηγω και για κάθε απορία σας σχολιάστε ή επικοινωνίστε μαζί μου.Οδηγός.

Αμα σας εμφανίζει αυτο στο XBM τοτε το CFW εγκαταστάθηκε με επιτυχεία:

Βήμα 3

Τώρα που το CFW εγκαταστάθηκε είναι ώρα να κάνουμε τους BackUp Managers να δουλέψουν.

 • Κατεβάστε το Kmeaw Patch απο εδώ

Αυτο είναι ενα αρχείο PKG το οποίο το εγκαθηστάτε μεσω της επιλογής Install Package Files στο XBM.Το προγγραματάκι αυτο θα πρεπει να το τρέχετε καθε φορα που κάνετε επανεκκινηση το PS3 και θέλετε να ανοίξετε εναν Backup Manager.Το προγραμμα αυτο κάνει διάφορα πράγματα τα οποία δεν θα αναλύσω στο παρών αρθρο.

Βήμα 4

Τέλος εγκαταστήστε έναν Backup Manager.Θα πρότεινα το Multiman ο οποίος είναι πολύ σταθερός και εξελιγμένος και θα τον βρείτε εδω.

Μερικες πληροφορίες για τους Backup Managers:

 • Για να παιξετε τα αντιγραφα πρεπει να υπάρχει παντα ενα οποιοδήποτε  γνήσιο παιχνίδι μεσα στο BlueRay Drive
 • Τα αντίγραφα δεν χρειάζετε να τα γραφετε και να τα παιζετε απο δισκακια.Πολύ απλά τα αντιγράφετε απο το δισκάκι του παιχνιδιού μεσω του Backup Manager στο σκληρό δίσκο του PS3 η σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και τα παίζετε κατευθείαν απο εκεί.

 Cr0w Tom

Advertisements

One thought on “Πως να παίξεται και να εγκαταστήσετε αντίγραφα ασφαλείας(του PS3) με το Kmeaw CFW χωρίς το φόβο για brickαρισμα.”

 1. Για την επαλήθευση του md5 μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα “Checksums calculator” της Sigma Informatics που τρέχει σε Windows, Linux, και MAC OS X. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορεί να τρέξει σε live distros. Για περισσότερα ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.sinf.gr/hashcalc.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s